При потегляне ми тресе питах тук там казаха че е съединителя и тресе от денфера. Някой има ли подобен проблем ?алфата е 156 1.9 жтд дизел 2003 г.
Известие
Collapse
No announcement yet.
alfa 156 1.9 jtd Тресе при потегляне
Collapse
X
-
Стискай палци да е от съединителят, че цената на маховикът боли.Скоро минах по този път и първо смених само съединител, но после пак леко притрисаше и ме дразнеше, като в последствие смених и маховик.Малко двойна я свърших, но добре, че има стабилни Колеги във форума, че сега да се кефя на перфектно потегляне.Малко със закъснение да благодаря на Колегите Haljscho,Pininfarina и Любокар 69 Пловдив.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
-
-
на мен пък ми тресе само като потеглям назад много е скопена със задната скорост по наклон и при вас ли е така трябва постоянно да я лъза на полусъединител и високи над 2к оборота говорим за 10% наклон за около 100-150 м?
понякога замирисва и на феродо!
Comment
-
Педала е твърд и отделя високо тресе на първа скорост и на задна вече нестава и да се лъже със нагоре надоло . На майстор ходих само да каже бегло. Казаха че е съединителя но трябва да се разглоби и да види точно. За работа ако тръгна да го правя казаха ще земат около 100 лв .Пуснах да ми дадът оферта за съединител в интернет с даните на колата и ми дадоха това 826230 VALEO К-Т СЪЕДИНИТЕЛ БЕЗ ЛАГЕР-299лв
836016 VALEO МАХОВИК (демпферен)-710лв
804172 VALEO ЛАГЕР АКСИАЛЕН-88лв
И някак ми се недават тези пари ама ако искам да я карам май тряа да се прави .
Смених много неща по нея и с този проблем вече започна да ми дотяга .
Comment
-
821324 ти трябва най-вероятно
от 200 до 400лв, зависи ползваш ли и какви отстъпки.
Ако трябва да гадая проблема ти е само в съединителя, но като се свали ще си проличи.
На 90% ако видят, че не вдяваш от маховици, ще ти пробутат нов, нищо че може и стария да кара още.
Comment
-
Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщениеПри проблем с лагера не тресе.Там са други симптомите.Маховик или дюза?166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеНапротив, тресе та се не трае. Особено назад, направо подскачаше колата. При мен беше счупено едното ухо на лагера.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Наскоро пробвахме едно 2.4 жтд 136кс, та съединителя си отделяше нормално долу, но предала ми се стори твърд, не тресеше изобщо нито напред, нито назад, буксуване не усетих, а доста я измъчих колицата. На какво може да се дължи това?Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
Comment