Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa 156 1.9 jtd Тресе при потегляне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• alfa 156 1.9 jtd Тресе при потегляне

При потегляне ми тресе питах тук там казаха че е съединителя и тресе от денфера. Някой има ли подобен проблем ?алфата е 156 1.9 жтд дизел 2003 г.

Стискай палци да е от съединителят, че цената на маховикът боли.Скоро минах по този път и първо смених само съединител, но после пак леко притрисаше и ме дразнеше, като в последствие смених и маховик.Малко двойна я свърших, но добре, че има стабилни Колеги във форума, че сега да се кефя на перфектно потегляне.Малко със закъснение да благодаря на Колегите Haljscho,Pininfarina и Любокар 69 Пловдив.
    Last edited by stu; d.m.y г., 01:41. Основание: .
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Маховик е
      sigpic 156 2.4 JTD 136hp

Comment

Твърд ли е педала ?
        ex - 147 16v multijet

Comment

на мен пък ми тресе само като потеглям назад много е скопена със задната скорост по наклон и при вас ли е така трябва постоянно да я лъза на полусъединител и високи над 2к оборота говорим за 10% наклон за около 100-150 м?
          понякога замирисва и на феродо!
          Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
          Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Педала е твърд и отделя високо тресе на първа скорост и на задна вече нестава и да се лъже със нагоре надоло . На майстор ходих само да каже бегло. Казаха че е съединителя но трябва да се разглоби и да види точно. За работа ако тръгна да го правя казаха ще земат около 100 лв .Пуснах да ми дадът оферта за съединител в интернет с даните на колата и ми дадоха това 826230 VALEO К-Т СЪЕДИНИТЕЛ БЕЗ ЛАГЕР-299лв

836016 VALEO МАХОВИК (демпферен)-710лв

804172 VALEO ЛАГЕР АКСИАЛЕН-88лв
            И някак ми се недават тези пари ама ако искам да я карам май тряа да се прави .
            Смених много неща по нея и с този проблем вече започна да ми дотяга .

Comment

821324 ти трябва най-вероятно
              от 200 до 400лв, зависи ползваш ли и какви отстъпки.

Ако трябва да гадая проблема ти е само в съединителя, но като се свали ще си проличи.

На 90% ако видят, че не вдяваш от маховици, ще ти пробутат нов, нищо че може и стария да кара още.
              ex - 147 16v multijet

Comment

аз пък залагам на аксиален лагер
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

При проблем с лагера не тресе.Там са други симптомите.Маховик или дюза?

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
                    При проблем с лагера не тресе.Там са други симптомите.Маховик или дюза?
                    Напротив, тресе та се не трае. Особено назад, направо подскачаше колата. При мен беше счупено едното ухо на лагера.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Напротив, тресе та се не трае. Особено назад, направо подскачаше колата. При мен беше счупено едното ухо на лагера.
                      Тонов аз и ти не разбираме
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

И при мен тресеше яко няколко дена и накрая спря да тресе!Спря защото педала на съединителят падна долу и колата вече не помръдна.Оказа се точно счупено ухо на лагера.
                        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Наскоро пробвахме едно 2.4 жтд 136кс, та съединителя си отделяше нормално долу, но предала ми се стори твърд, не тресеше изобщо нито напред, нито назад, буксуване не усетих, а доста я измъчих колицата. На какво може да се дължи това?
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

На моята 2.4 136к.с. така е твърд педала.Наскоро смених съединителя,защото много взе да тресе,оказа се притискателния диск и аксиалния лагер.Педала беше и си остана твърд.
                            alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Колега, и аз имах претрисане при потегляне. Смених съед. и сега е наред. Старият ми имаше счупени пружини
                              Белисимата 156 1.8ТС 1999г.

Comment

Working...
                              X